Tilhørighet blir et viktig element på MUDO Gym Mo i Rana

Stein Are Haugen vokste opp i ringen med boksehansker på, men en skade førte ham over til MMA og BJJ. Nå er han klar for å bruke sin kampsporterfaring til å åpne MUDO Gym Mo i Rana.

Som så mange andre barn begynte også han sin idrettsreise i fotballens verden, men han fant raskt ut at det ikke var fotballproff han skulle bli.

–  Jeg begynte på Taekwondo og digget det, men det ble en del utfordringer med mangel på lokaler og trenere, så da gikk jeg over til boksing. Der vokste jeg nærmest opp, det ble en stor del av livet mitt, sier Stein Are.

BJJ ble hans nye lidenskap

Han var svært aktiv og gikk internasjonale kamper, men en skade i skulderen satte en stopper for den videre karrieren. Han forsøkte seg som trener, men det var som aktiv utøver han trivdes best.

– Da jeg flyttet til Stavanger fikk jeg prøve meg på Mixed Martial Arts (MMA) og Brazilian Jiu Jitsu (BJJ), og fant etter hvert min nye lidenskap i BJJ, forteller Stein Are, og legger til:

– I tillegg har jeg alltid likt å trene på treningssenter. Da går det mest i styrketrening.

Da han flyttet tilbake til Mo i Rana var det ikke noen som drev med BJJ, men til gjengjeld tilbydde de lokale klubbene både Sanshou (ligner Thaiboxing) og Jigo Riy Jiu (selvforsvar). Stein Are var likevel veldig klar på at det manglet noe, så den lokale BJJ-treneren gikk til slutt med på å starte opp en klasse i BJJ.

– Vi fikk til et samarbeid med Mester Roy Harris i begynnelsen, og etter hvert fikk vi på plass et godt og seriøst opplegg med Umeå Kampsenter.

En mann smiler lett til kamera. På ryggen bærer han en baby i bæremeis.
Stein Are er klar for åpne Mudo Gym Mo i Rana. Det blir et treningssenter for hele familien.

Styrketrening og kampsport er en viktig del av livet

På grunn av familieforøkelse og jobbsituasjon måtte Stein Are gi seg, men BJJ-klubben har fortsatt å vokse og bli stadig bedre. Han er nå i gang igjen, og de som han startet opp med har i dag blitt noen ekstremt dyktige trenere.

– Mine idretter er i dag styrketrening og BJJ. For meg er det den best tenkelige kombinasjonen. Det fantastiske miljøet i kampsporten kombinert med kvalitetstid med kompiser på gymmen, er en utrolig viktig del av livet mitt.

Kampsporten har gitt ham mestring, selvrespekt, selvbeherskelse og gode sosiale evner han ikke ville vært foruten. Dette, i tillegg til bred erfaring fra arbeidslivet, er et stort pluss når han skal åpne MUDO Gym Mo i Rana.

– Jeg har jobbet med alt fra å være renovatør til energirådgiver, og sist som teknisk leder ved et landbasert fiskeoppdrettsanlegg. Jeg har i tillegg nesten alltid studert ved siden av jobb.

– Dette trenger vi i byen min

Drømmen om å starte sitt eget gym kan dateres helt tilbake til 2009, da han flyttet hjem fra Stavanger.

– Det var da jeg første gang var i kontakt med MUDO Gym, og tenkte at dette trenger vi i byen min. Det behovet har ikke endret seg, men derimot har konseptet utviklet seg i en så positiv retning at behovet faktisk er enda større nå, sier han, og fortsetter:

– MUDO Gym er originalt, det er et naturlig valg for de fleste familier, og en god løsning for småbarnsfamilier der jobbsituasjon eller mangel på avlastning gjør det vanskelig å prioritere trening. På MUDO Gym kan hele familien enkelt trene samtidig, og føle en tilhørighet. Og så er det selvsagt det momentet jeg elsker mest; kampsport.

Tilhørighet er viktig for Stein Are, og det er noe han ønsker å tilby sine medlemmer. I tillegg til et topp moderne treningssenter hvor man kan bli den beste utgaven av seg selv i et fint, trygt og morsomt miljø.

–  Hittil har det vært en fantastisk følelse å være med å prosjektere mitt eget MUDO Gym. Jeg er utrolig glad for at jeg valgte en franchise med et så godt etablert konsept, med dyktige og profesjonelle mennesker og mer støtte og hjelp enn jeg kunne drømt om, avslutter Stein Are.

Vil du vite mer om våre franchise-avtaler? Meld deg på vårt nyhetsbrev HER.