Hvorfor trening er verdt mer enn du tror

Nærmest alle sliter i perioder med å finne motivasjon til å trene. Neste gang du sliter med å komme deg opp av sofaen vil det hjelpe deg å ha disse punktene i bakhodet:

Trening bidrar til bedre mental helse.
Det er bevist gjennom forskning at fysisk aktivitet kan ha en positiv effekt på angst og depresjon. Trening kan bidra til bedre søvn, lavere stressnivåer og økt velvære, noe som igjen kan bidra til bedre mental helse. Du har sikkert hørt om endorfiner? Endorfiner er hormoner som frigjøres når du trener og er kjent for å gi en liten lykkerus. Det takker vi ikke nei til! 

Trening bidrar til å forebygge både skader og plager.
Det er en kjent sak at styrketrening har mange positive effekter for kroppen. For å ta et eksempel er styrketrening blant treningsformene som ser ut til å ha størst effekt på beinskjørhet. Når vi blir eldre øker risikoen for dårlig skjelett som igjen fører til økt risiko for å brekke ben. Da er det spesielt hofte, vrist og rygg som er utsatt. Dessverre er beinskjørhet et stort helseproblem som kan føre til dysfunksjonalitet, kronisk smerte og dårligere livskvalitet, men på den positive siden er styrketrening et billig og enkelt tiltak du kan ta for å forebygge. Er du i tvil om hvordan du skal komme i gang, er du hjertelig velkommen til å huke tak i en av våre personlige trenere. Vi hjelper deg mer enn gjerne!

Finn ut hva som motiverer DEG!
Er det å bli sterkere enn broren din i benkpress? Er du overvektig og redd for å få diabetes? Sliter du med tilbakevendende depresjoner? Eller vil du løpe ditt første halvmaraton? Gå i deg selv og finn den egentlige grunnen til hvorfor du trener. Når du har funnet ut hvorfor du trener, vil målet ditt bli synlig. Motivasjon kommer og går, men så lenge du har en plan og et mål du trigges av, er det større sjanse for at du kommer deg avgårde på trening allikevel. Visualiser målsettingen din og aldri gi opp!

Referanser

https://afpt.no/fagstoff/kan-trening-pavirke-depresjon-og-angst
https://afpt.no/fagstoff/trening-og-skjeletthelse
https://afpt.no/fagstoff/hva-er-den-egentlige-grunnen-til-at-du-trener
https://afpt.no/fagstoff/trening-som-behandling-for-depresjon-et-samlestudie
https://medlineplus.gov/benefitsofexercise.html